فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/09/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • دکتر فتاح ناظم، دکتر فردوس یادگاری، طاهره حسومی، محمد جواد قائدمحمدی صفحه 11
    هدف اساسی پژوهش حاضر بررسی ذهنیت فلسفی مدیران مناطق مختلف دانشگاه آزاد اسلامی است. جامعه آماری این پژوهش را تمام مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل می دهند. با روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای و طبقه بندی تعداد 558 نفر از مدیران واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شدند. ابزار سنجش عبارت از پرسشنامه محقق ساخته ذهنیت فلسفی است نتایج تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون پیگردی LSD نشان داد که: 1- بین ذهنیت فلسفی مدیران دانشگاه آزاد اسلامی به تفکیک منطقه تفاوت معنی دار وجود دارد. 2- میانگین نمره ذهنیت فلسفی مدیران منطقه 8 از مدیران مناطق 2، 3، 4، 5، 7، 10 و منطقه 12 بزرگتر است و برعکس میانگین نمره ذهنیت فلسفی مدیران سایر مناطق ذکر شده به همان اندازه از میانگین نمره ذهنیت فلسفی مدیران منطقه 8 کوچکتر است. میانگین نمره ذهنیت فلسفی مدیران منطقه 9 از مدیران منطقه 12 بزرگتر است. برعکس میانگین نمره ذهنیت فلسفی مدیران منطقه 12 به همان اندازه از مدیران منطقه 9 کوچکتر است. همچنین میانگین نمره ذهنیت فلسفی مدیران منطقه 11 از مدیران مناطق 2، 4، 5، 7، 10 و 12 بزرگتر است و برعکس میانگین نمره ذهنیت فلسفی مدیران سایر مناطق ذکر شده به همان اندازه از میانگین نمره ذهنیت فلسفی مدیران منطقه 11 کوچکتر است.
    کلیدواژگان: ذهنیت فلسفی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • دکتر محسن گل پرور صفحه 25
    این پژوهش با هدف بررسی نقش اخلاق تحصیلی، عدالت و بی عدالتی آموزشی با رفتار های مدنی تحصیلی در دانشجویان به مرحله اجرا درآمد. از جامعه آماری دانشجویان دانشکده های روانشناسی و علوم تربیتی تعداد 396 نفر از ورودی های سال های مختلف به شیوه ی سهل الوصول برای پاسخگویی به پرسشنامه های پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه اخلاق تحصیلی (با 8 سؤال)، پرسشنامه عدالت آموزشی (با دو زیرمقیاس عدالت و بی عدالتی با 28 سؤال) و رفتار مدنی تحصیلی (با 21 سؤال) بودند. آلفای کرونباخ پرسشنامه های پژوهش از 6/0 تا 86/0 در نوسان بود. داده های حاصل از پرسشنامه ها به شیوه تحلیل رگرسیون واسطه ای مورد تحلیل قرار گرفت. شواهد حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که: 1. اخلاق تحصیلی با عدالت آموزشی، بی عدالتی آموزشی و پای بندی به قواعد (یکی از زیرمقیاس های رفتار مدنی تحصیلی) دارای رابطه معنادار (01/0P<) است. عدالت آموزشی نیز با بی عدالتی آموزشی، پای بندی به قواعد و روابط صمیمانه (یکی دیگر از زیرمقیاس های رفتار مدنی تحصیلی) دارای رابطه معنادار (05/0P< و 01/0P<) بود. بی عدالتی آموزشی با پای بندی به قواعد و یاری رسانی و مشارکت اجتماعی دارای رابطه منفی و معنادار (01/0P<) بود. 2. تحلیل رگرسیون واسطه ای نشان داد که اخلاق تحصیلی فقط برای رابطه بین بی عدالتی آموزشی با پای بندی به قواعد به عنوان یکی از ابعاد رفتار مدنی سازمانی نقش متغیر واسطه ای پاره ای را بازی می کند. به این معنی که بخشی از اثرات بی عدالتی آموزشی بر پای بندی به قواعد از طریق اخلاق تحصیلی به صورت غیرمستقیم اعمال می گردد.
    کلیدواژگان: اخلاق تحصیلی، عدالت آموزشی، بی عدالتی آموزشی، رفتار مدنی، تحصیلی، دانشجویان
  • دکتر سید احمد هاشمی، ابوذر همتی، محمودرضا کاظمی صفحه 43
    کتاب درسی از جمله عناصر مهم در آموزش و برنامه درسی است که باید از نظر محتوایی دارای اعتبار باشد. پژوهش حاضر درصدد بررسی سطوح خوانایی کتاب مهارت های اجتماعی- اقتصادی دانش آموزان کم توان ذهنی است. در پژوهش حاضر تلفیقی از روش توصیفی از نوع پیمایشی و روش تحلیل محتوا به کار گرفته شده است. جامعه آماری، محتوای کتاب مهارت های اجتماعی- اقتصادی، دانش آموزان کم توان ذهنی و دبیران این درس بودند. نمونه-گیری از متن به شیوه نمونه گیری هدفمند و نمونه گیری تصاویر از طریق نمونه گیری تصادفی سیستماتیک بود و کلیه پرسشها، دانش آموزان و دبیران به عنوان نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل آزمون کلوز، پرسشنامه نظرسنجی دبیران و فهرست بررسی تصاویر و پرسش ها بودند. ابزارهای پژوهش دارای روایی و پایایی بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های خوانایی، تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی استفاده شد. یافته ها نشان داد که میزان خوانایی متن در سطح آموزشی است. ضریب خوانایی تصاویر 53/0 بود که دارای اعتبار بوده و مطلوب است. پرسش ها نیز از نظر موقعیت سوالات مطلوب بودند، زیرا ترتیب آخر، وسط و اول پاراگرف رعایت شده که سبب یادگیری موثر می شود. از نظر تداوم سوالات، میانگین فاصله سوالات، 86/4 جمله بود که این فاصله کمتر از حد مطلوب بود. یافته های نظرسنجی دبیران نشان داد که هرسه مورد اسناد (متن، تصاویر و پرسشها) در سطح آموزشی قرار دارند، و از نظر آماری تفاوت بین نظرات دبیران در خصوص سطوح خوانایی معنی دار بود (01/0=P). همچنین آزمون تعقیبی نشان داد که هرسه در سطح آموزشی قرار دارند. در کل خوانایی متن و تصاویر مطلوب، اما پرسش ها نیاز به اصلاح دارند.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، خوانایی، روش کلوز، روش بررسی تصاویر و پرسش ها، کم توان ذهنی، مهارت های اجتماعی، اقتصادی
  • دکتر رشید ذوالفقاری زعفرانی صفحه 65
    هدف اصلی این پژوهش بررسی هزینه تحصیلی و صلاحیت علمی دانش آموختگان اعزامی به خارج در مقایسه با دانش آموختگان همتراز داخل کشور در طول برنامه های اول و دوم و سوم توسعه بوده است. روش تحقیق این پژوهش از نوع توصیفی (اسنادی و پیمایشی) است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه اعضای هیات علمی با رتبه حداقل استادیار در دانشگاه های کشور که تعداد آن ها 13649 نفر، همچنین شامل کلیه اسناد و مدارک مربوط به اعزام دانشجو به خارج است و از این جامعه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای، تعداد 386 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود که روایی آن از طریق اخذ نظرات از متخصصان و پایایی آن با اجرای مقدماتی 30 پرسشنامه، محاسبه و ضریب آلفای آن 75/0 به دست آمده است. داده های به دست آمده ضمن توصیف، با توجه به هر یک از سوالات پژوهش، با استفاده از روش های آماری آزمون تحلیل واریانس، آزمون کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که هزینه تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج در طول سه برنامه توسعه، بالاتر از دانشگاه های داخلی است و هزینه تحصیل در دانشگاه غیر دولتی داخل (دانشگاه آزاد اسلامی) پایین تر از دانشگاه های دولتی داخل و دانشگاه های خارج از کشور است. در خصوص صلاحیت های علمی-آموزشی بین دانش آموختگان داخل و خارج تفاوت چندانی وجود ندارد؛ در زمینه صلاحیت های علمی- پژوهشی و اجرایی، اعضای هیات علمی دانش آموخته خارج نسبت به دانش آموخته دانشگاه دولتی و غیر دولتی همتراز داخل کشور، رتبه بالاتری دارند.
    کلیدواژگان: اعزام دانشجو به خارج، صلاحیت های علمی دانش آموختگان و هزینه تحصیلی
  • قاسم رکابدار، بهاره سلیمانی، رحیم چینی پرداز صفحه 93
    این مطالعه از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی است که هدف آن تاثیر افزایش مهارت های آماری نظیر توانایی انتخاب آزمون های آماری، انجام آنها با نرم افزار SPSS و تفسیر خروجی های نرم افزار در نگرش دانشجویان به پژوهش می باشد. جامعه آماری دانشجویان رشته علوم اجتماعی گرایش پژوهشگری دانشگاه پیام نور آبادان در مقطع کارشناسی می باشند. به صورت تصادفی نگرش به پژوهش 40 دانشجو که در درس کاربرد کامپیوتر در علوم اجتماعی در نیمسال اول سال تحصیلی 89-1388 ثبت نام کرده بودند پیش و پس از آموزش بررسی شد. برای سنجش نگرش از مقیاس نگرش به پژوهش استفاده گردید. این مقیاس شامل خرده مقیاس های نگرش به سودمندی برای حرفه، اضطراب، نگرش احساسات عاطفی مثبت به پژوهش، مرتبط بودن به زندگی و سختی پژوهش می باشد. از آزمون t زوجی برای پاسخ به سؤال های پژوهش استفاده گردید که نتایج نشانگر افزایش نگرش مثبت به پژوهش برای خرده مقیاس های نگرش به سودمندی برای حرفه، احساسات عاطفی مثبت به پژوهش و مرتبط بودن پژوهش به زندگی و همچنین مقیاس کلی نگرش به پژوهش بود. برای خرده مقیاس های نگرش به اضطراب و سختی پژوهش اختلاف معنی داری پیش و پس از آموزش دیده نشد.
    کلیدواژگان: نگرش، تغییر نگرش، پژوهش، مقیاس نگرش به پژوهش
  • لیلا شکوهی امیرآبادی، جواد خلعتبری، حسین رضابخش صفحه 107
    این پژوهش با هدف بررسی استرس ادراک شده در دانشجویان دارای سبک های اسنادی مختلف و همچنین بررسی روابط بین این متغیرها انجام شده است. برای این منظور تعداد 414 دانشجو به روش خوشه ای انتخاب و به وسیله پرسشنامه سبک اسنادی (ASQ) و پرسشنامه استرس ادراک شده (Pss) به کمک آزمون آماری t و آزمون ANOVA مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که استرس ادراک شده در بین دانشجویانی که سبک اسناد درونی دارند با دانشجویانی که سبک اسناد بیرونی دارند در موقعیت های کلی و مثبت، تفاوت معنی داری وجود دارد و این میزان در بین افراد با سبک اسناد بیرونی بیشتر مشاهده می شود. همچنین استرس ادراک شده در دانشجویانی که سبک اسناد کنترل ناپذیر دارند با دانشجویانی که سبک اسناد کنترل پذیر دارند، در رویدادهای کلی، منفی و شخصی تفاوت معنی داری وجود دارد و این میزان در بین افراد با سبک اسناد کنترل ناپذیر بیشتر مشاهده می شود. یافته ها گویای آن بودند که در دو گروه دختران و پسران، استرس ادراک شده در بین دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر است، همچنین نشان داده شد که تنها تفاوت معنی دار در بین سبک های اسنادی دانشجویان دختر و پسر در بعد عمومی- اختصاصی در رویدادهای منفی، بعد کنترل پذیر- کنترل ناپذیر در رویدادهای منفی، شخصی و کلی مشاهده می گردد.
    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، سبک اسناد، سبک اسناد درونی، بیرونی، سبک اسناد با ثبات، بی ثبات، سبک اسناد کلی، اختصاصی، سبک اسناد کنترل پذیر - کنترل ناپذیر
  • دکتر داود معنوی پور صفحه 131
    این پژوهش با هدف بررسی دیدگاه شهروندان تهرانی به رسالت مدرسه و بررسی دیدگاه زنان و مردان با تحصیلات مختلف نسبت به آن انجام شد. جامعه آماری آن تمامی استادان، دانشجویان و دانش آموزان شهر تهران در سال تحصیلی 1386 بود. حجم نمونه مورد نیاز 494 نفر بود و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شد. ابزار پژوهش نگرش سنج رسالت مدرسه معنوی پور بود. پس از جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل آن ها نتایج نشان داد، دیدگاه افراد با سطوح تحصیلی مختلف در عامل فردی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رسالت مدرسه با یکدیگر تفاوت معنادار آماری دارد اما در عامل دینی و اخلاقی با یکدیگر تفاوت ندارند. دیدگاه زنان و مردان نسبت به رسالت مدرسه به غیر از بعد سیاسی در تمامی ابعاد تفاوت معنادار داشتند.
    کلیدواژگان: رسالت مدرسه، دیدگاه زنان و مردان، نگرش به مدرسه، شهروندان تهرانی
  • دکتر فریبرز باقری، ژینوس امرالهی فر صفحه 143
    پژوهش حاضر، به مقایسه ی ساختار انگیزشی و تحمل ابهام در دو گروه دانش آموزان دختر با وضعیت اقتصادی- اجتماعی بالا و پایین در شهر تهران پرداخته است. ساختار انگیزشی، مجموعه اهداف و شیوه های تعقیب آن توسط فرد را در برمی گیرد و توسط پرسشنامه ی PCI سنجیده می شود. تحمل ابهام نیز شامل چگونگی ادراک، تفسیر و واکنش افراد به موقعیت ها و محرک های مبهم است و توسط پرسشنامه یATS-I سنجیده می شود. نمونه ی این پژوهش دربرگیرنده-ی60 آزمودنی، 30 نفر از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه با وضعیت اقتصادی- اجتماعی بالا و 30 نفر از دانش آموزان دختر با وضعیت اقتصادی- اجتماعی پایین شهر تهران هستند که به صورت نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. دراین پژوهش از t مستقل استفاده شده است. آزمودنی ها پرسشنامه PCIو ATS-I را تکمیل نمودند. α کرونباخ پرسشنامه PCI 81/0 و ATS-I77/0 می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین دو گروه به لحاظ 1- میزان کنترل آزمودنی در تحقق هر هدف، 2- میزان شادی در صورت تحقق هر هدف، 3- میزان غم و سرخوردگی در صورت شکست هر هدف و4- تحمل ابهام تفاوت معنادار وجود دارد. ولی تفاوت معناداری به لحاظ 1- اهمیت اهداف، 2- احتمال تحقق اهداف بدون دخالت آزمودنی، 3- میزان آگاهی آزمودنی به گام ها و اقدامات ضروری تا دستیابی به هر هدف، 4- میزان تعهد و وابستگی قلبی آزمودنی به تحقق هدف، 5- طول مدت زمان تحقق هدف، 6- میزان آزادی در انتخاب هدف، 7- میزان اهمیت هر هدف برای اهداف دیگر و 8- تعداد اهداف مشاهده نشد. این پژوهش همچنین نشان می دهد که نوجوانان خانواده های با وضعیت اقتصادی- اجتماعی پائین، بیشتر منابع استرس زا را کنترل می کنند و آنها در صورت تحقق اهدافشان شادی بیشتری را تجربه می کنند و در صورت نرسیدن به اهداف، میزان سرخوردگی شان نیز بیشتر است.
    کلیدواژگان: ساختار انگیزشی، تحمل ابهام، وضعیت اقتصادی، اجتماعی، اهداف
|
  • Fattah Nazem Ferdows Yadegari, Tahereh Hasoumi, Mohammad Javad Ghaedmohammadi Page 11
    The main purpose of the present research is to study the philosophical mindedness of managers in Islamic Azad University (IAU). The population of the study included all the IAU managers in different zones. 558 managers were randomly selected as the sample group. The research instrument was the researcher-made questionnaire of philosophical mindedness. The results of one-way ANOVA and Post Hoc LSD test indicated that 1) there is a significant difference between philosophical mindedness of the managers in IAU in different zones, 2) The philosophical mindedness mean index of the managers in zone 8 is larger than that among managers in zones 2, 3, 4, 5, 7, 10, and 12 while this index among managers in other zones is lower than zone 8. The philosophical mindedness mean index of the managers in zone 9 is larger than that among managers in zones while this index among managers in zone 12 is lower than that in zone 9. The philosophical mindedness mean index of the managers in zone 11 is larger than those in zones 2, 4, 5, 7, 10, and 12 while this index among managers in other zones is lower than that in zone 11.
  • Mohsen Golparvar Page 25
    This research carried out with the aim of investigating the role of academic ethics, educational justice and injustice among university student’s education/citizenship behaviors. From among the students in faculty of psychology and education as the population, 396 students were selected using convenience random sampling. Research instruments were three questionnaires including academic ethics survey (with 8 items), educational justice (with 28 items) and education/citizenship behaviors (with 21 items). Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient and mediation regression analysis. Results showed that 1) academic ethics has significant relations with educational justice, educational injustice and rules involvement (a subscale of educational citizenship behaviors). Educational justice also has significant relation with rules involvement and sincere relationships (another subscale of educational citizenship behaviors). The educational injustice has negative significant relation with rules involvement and helping and social participation (P<0.01), 2) The result of mediation regression analysis showed that only academic ethics plays a partial mediator role for relation between educational injustice with rules involvement. That is, part of the effects of educational injustice on rules involvement is indirectly exerted as a result of academic ethics.
  • Ahmad Hashemi, Abouzar Hemmati, Mahmoudreza Kazemi Page 43
    Textbooks are regarded as important elements in learning and curriculum which should be valid in terms of content. This study aims at investigating the readability levels of “socio-economic skills” textbook which is designed for bradyphrenic students. The study was conducted by both descriptive and content analysis methods. The population of this study consisted of the bradyphrenic students and their teachers. The sampling method for the textbook was purposeful for the content and systematic for the pictures. All the items, students and their teachers were used as samples. The materials were cloze test, teacher’s attitude survey, pictures and items list. In order to analyze the data from readability tests, one-way analysis of variance and Post Hoc tests were used. The results showed that the amount of text and pictures coefficient of readability is 50.09 % and 53 % respectively. The order of items is appropriate with regard to the order of paragraphs so they cause better learning. The items continuation is 4.86 % so it is less than appropriate level. All of the texts, pictures and items are designed appropriately and the differences among the teacher’s ideas about the level of readability are statistically significant (P=0.01). In sum, the texts and pictures readability is suitable but the items require more corrections.
  • Rashid Zolfaghari Zafarani Page 65
    The main purpose of the research has been to investigate the cost of education and the scientific qualifications of graduates using foreign scholarship in comparison with their counterparts inside the country in the first, second, and third developing plans. The research methodology is descriptive (documental and survey type). The research population consisted of all members of faculty (totally 13649) with at least the academic status of assistant professor in all universities of Iran. The research sample (totally 386) was selected randomly out of the given population using multi-step cluster random sampling. The research tools were two researcher-made questionnaires whose validity was obtained by applying the expert's feedback, project reader and counsellor. The reliability of the tools was extracted by administering them to a sample of 30 subjects as pilot study and the obtained index was 0.75 for Chronbach's Alpha. While the researcher followed the procedure of descriptive analysis, the obtained data resulting from administering the research tools based on the different items of the questionnaires were analyzed using the statistical methods of the test of Variance Analysis, Kroskal Valis. The results showed that the cost of education in well–established foreign universities in three developing plans is more than that in local universities and non–state universities (Azad Islamic University) in Iran. There is no such difference between students inside and outside regarding their educational–scientific qualifications. In comparison with the academic members graduated from state and non-state local universities in the same level, those graduated from foreign countries are more qualified in the scientific, executive, and research fields.
  • Ghasem Rekabdar, Bahareh Soleimani, Rahim Chini Pardaz Page 93
    This study is a quasi experimental research with the purpose of studying the effect of enhancing statistical skills such as hypothesis testing and output interpretation, using SPSS software, on student's attitude toward research. The population was comprised of all the students of social science at Payam Noor University in Abadan. The attitude of 40 random students who had registered for the course of "computer application for social science" in the first semester of academic year 2009-10 was studied before and after the course. For this purpose, the Attitude Toward Research (ATR) scale was chosen. This scale includes five subscales of usefulness of research, anxiety, positive feelings about research, life relevancy of research, and difficulty of research. Paired sample t-test was used to answer research questions. The results indicated significant increasing positive attitude for usefulness of research, positive feelings about research, life relevancy of research subscales, and total attitude toward research scale, while the attitude was not significantly positive for anxiety and difficulty subscales before and after instruction.
  • Leila Shokouhi, Javad Khalatbari, Hoseien Rezabakhsh Page 107
    This research aims at studying perceived stress among university students with various attribution styles and the relation between these variables. For this purpose, 414 students were selected using cluster sampling method and the data gathered by attribution Style Questionnaire (ASQ) and Perceived Stress Questionnaire (PSS) were analyzed by t-test and ANOVA test. The results of this study showed that there is a significant difference regarding perceived stress among students with internal attribution style and those with external attribution style in general and positive events, and the students with internal attribution style attain higher score. Also, there is a significant difference regarding perceived stress among students with uncontrollable attribution style and those with controllable attribution style in general, negative and personal events, and the students with uncontrollable attribution style attain higher scores. Furthermore, the results show that perceived stress among female subjects is higher than that among the male subjects. In addition, it was shown that the only significant difference in attribution styles in male and female subjects at general-specific level is in negative events, and at controllable-uncontrollable level is in negative, personal and general events.
  • Davood Manavipour Page 131
    This study aimed at investigating Tehran citizens’ perspective toward school mission among male and female university graduates. The population was all teacher's and students in Tehran in the academic year of 2008-09 out of whom 494 were selected as sample. Research tool was Manavipour’s School Mission Scale. Results showed that people with varying educational levels have statistically different viewpoints regarding school mission in individual, social, political and economic factors, but do not have statistically significant differences in religious and moral factors. There is also a significant difference between women’s and men’s view regarding school mission except in political factor.
  • Fariborz Bagheri, Jinus Amrollahi Page 143
    This research compares motivational structure and tolerance of ambiguity with high and low socio-economic condition among girl students in Tehran. The motivational structure is the persons’ goals and the ways to follow them and is measured by PCI test. The tolerance of ambiguity is the perception and reaction of people to ambiguous conditions and stimuli which is measured by ATS-I test. the sample of this research included sixty students, thirty high school girl students with high socio-economic condition and thirty high school girl students with low socio-economic condition in Tehran. These students were selected by cluster sampling method. Students filled out the PCI and ATS-I questionnaires. The Cronbach α for PCI and ATS-I were 0.81 and 0.77 respectively. The results of t-test showed that there are significant differences between 1) the students’ control to achieve their goals 2) the students’ happiness if they achieve their goals, 3) the students’ unhappiness if they do not achieve their goals, and 4) the students’ tolerance of ambiguity in two groups. However, there are no differences regarding 1) the importance of goals, 2) the possibility of achieving them, 3) students’ awareness of what steps are to be taken to achieve their goals, 4) students’ commitment to achieve goals, 5) the amount of time needed to achieve their goals, 6) their freedom to select their goals, 7) the importance of each goal over the other goals, and 8) the number of their goals. This study also indicated that the adolescents with low socio-economic condition have more control over stressful situations and they experience more joy if they achieve their goals and are more unhappy if they do not achieve them.